Året som gått....


 



Jag sitter här och tänker tillbaka på året som gått....

Mmm Januari och massa snö. Det som kommer bli åretshändelse inträffar... jag, Martin, Carro och Anna blir avsläpta i skogen av en okänd mann. Vi vet inte vart vi är eller hur vi ska komma hem. Klockan är runt 2 på natten och det slutar med att alla ramlar ner i ett dike (läs mer här) Ute i världen är "finanskrisen" igång och allt fler blir arbetslösa.
I Februari kan man läsa om Viktorias och Daniels förlovning i tidningarna, det skrivs också mycket om Pirat Bay rättegången som nu dragit igång. Jag och Martin har tröttnar på kylan och tar en semestertripp till Egypten. Kommer hem lagom till Mars månad.  Martin överraskar mig med min första egna snowboard och det blir en hel del häng i backen och ont i baken. Hanna och Johanna kommer på besök, fortforande de ända vänner som orkat ta sig över Norgegränsen för att hälsa på. Det blir inflyttningsfest i Linderberg och taxiresa vi sent kommer glömma tack vare C1 =) Jag och Martin firar 5 årsdag och EARTH HOUR inträffar, vid det tillfället befinner jag mig i Gbg och har för första gången genomfört högskoleprovet.  
Nu har det blivit April och det innebar avskedsfest för Anna som flyttade från Oslo för att ge sig ut på nya äventyr. Martin bjuder med mig på på mitt allra första spa besök, blir en helg i Strömstad. Åker därifrån som två nya människor. Hinner med ett Finspångsbesök, våren kommer och årets första grillfest går av stapeln hemma hos C1 och Frida.
Maj månad kommer med ännumer värme, inflyttningsfest hos Stig och Linda och jag slår mitt besöksrekord på bloggen. Har en fantastisk helg i Ullares tillsamans med C1,Vickan, Frida och Madde. Norges nationaldag firas och jag lovar mej själv än en gång att aldrig vistas bland så mycket folk... Den sista Maj sitter jag på flyget på väg till Turkiet.
Där tillbringar jag den första veckan i Juni, denna gången är det inte bara semester utan jag är där som personlig assistent för han jag jobbar med. Har en fin vecka och kommer hem brun och  fin. Midsommar firas med sill, nubbe, jordgubbstårta och dans runt stången. Svininfluensan har nu utvecklats till en panadami enligt WHO och det är stora rubriker om detta. Detta är också månaden som Mickel Jaksson hittas död.
Plötsligt har det blivit Juli och jag åker iväg två veckor för att jobba på läger för funktionshindrade. Träffar nya härliga människor och är med om den vildaste bananbåtsturen någonsin. Firar även min födelsedag innan det är dags att åka hem. Är hemma ett par dagar, Hinner träffa My som är i Oslo och jobbar över sommaren. Sen beger jag och Martin oss iväg på sommarens semester, "Roadtripp i Nurge" Tältar, går på nöjesfält, sover i bilen, martin bli magsjuk. ser snö... mm det var et par härliga dagar. Avslutar med att åka till Sverige för att hälsa på familjen. Augusti och vi köper en lägenhet. Firar med champange och cigarr, Årets kräftskiva blir i mormors stuga. Mamma och Pappa firar 10 årig bröllopsdag
September innehåller mycket lägenhetsfix. Säljer gamla saker och börjar leta nya. Martin och jag har årets värsta fylla, nåt ja vill förtränga men som tyvärr finns på film 
Oktober blir en slitsam månad men klart värt de. Bygger nytt kök, målar och tömmer den gamla lägenhten. Hann med en helg i Ullared med min familj.  Detta är månaden då det beslutas att homosexuella äntligen får vigas i kyrkan.
November kommer med en rasande fart. Är på en vild halloweenfest hos Linda och Stig och åker på kryssning till Köpenhamn,mmm många roliga minnen därifrån.  Så kommer massa snö och December. Det är nu 5 år sedan Tsunamin inträffat, en händelse som förändrade allt för mångas människors liv. Julen firas i Sverige, hinner träffa hela släkten och får fina julklappar. Året avslutas på Oslos Operatak, precis på samma ställe som det startade...

Gott nytt år


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0