Ha det

Hej då Norge, Hej Sverige....

Här är jag...

Har haft fullt upp... eller inte faktiskt. Jag har latat mig, feriemodus kallas det...Förfirade lite i torsdags när jag och Martin hade grillfest på ballkongen. På fredag efter jobb städade å fixade massa hemma och var i säng före kl 22.. på en fredag haha. I lördags var det fest hos Lina och Stig, som alltid där så var det ett vilt party.... det avslutades med bastning vid 5 tiden sen stupade vi i säng. Dagen efter finns inte i mina ögon, så den glömmer vi. Ledig idag, så hade söndag idag istället. Imon jobbar jag sen är det lördag i massa dagar... wieee

6 år....

Igår, den 25 mars hade Martin och jag 6 års dag, och den spännande historien om hur vi träffades kan du läsa om här. Dagen till ära blev det grillfest på ballongen



Somnar glad men vaknar arg

Häromdagen vaknade jag arg, sur och förtvivlad.
Var övertygad om att det var Martins fel och att vi säkert va osams. Så när han vaknade efter allt väckarklockringning så vägrade ja tala till honom. Men på han verkade allt va som vanligt, tillslut gav jag med mig å frågade
"Är vi osams?"
Han såg på mig med underlig blick, log lite, gav mig en puss och bad mig somna om

Så kan de gå, somna glad vakna arg. Man vet aldrig vart man har mig

Uppsumering av lördagen

Efter endel velande bestämde jag mig för att lite spontant åka in till Oslo och partaja med Jennie och hennes jobbarkompisar efter jobbet.
Åkte hem och gjorde mig iordning på rekordtid. Åkte in till Oslo och hamnade på förfest hos en kille som visade sig va DJ på cafe sör, stället vi hängde mycke på när vi var nykomlingar i Oslo. Ölen flödade och det tråkiga dataspels snacket förändrades snart till mycket mer intressanta samtal. Framåt natten begav i oss ut och hamnade just på Cafe sör. Glömde bort att ja inte skulle "slösa" pengar och drack drinkar och trivdes. Träffade en person som tyckte jag va självsäker nog till att kunnas djävlas med, det slutade med att ja tömde ett glas vatten på honom med gott samvete. Och han kunde inget annat än att ta emot. Cafe sör stängde och Jennie kom på den geniala ideen att vi kunde följa med till deras hotell  som de bodde på under helgen. Så när Martin kom för att hämta mej såg jag till att lura med honom dit. Satt och drack öl och fnittrade ett par timmar hos Jennies jobbarkompis. Sen gick jag och Martin och la oss de ena rummet eftersom att de hade dubbelrum men bara sov en pers i varje rum... sen de bästa av allt. Vakna till hotellfrulle. När magen kändes som en cementklump pga all mat åkte vi hem och tillbringade dagen framför tven med nedfällda ögonbryn.

Spontanfestandet, det bästa festandet

Strudsarna

Fredagens favortier i Norska talanger



Ooooops

Vart på fest hos Cafe sörs DJ CHECK
Hällt ett glas vatten över någon som förtjänade det CHECK
Sovit gratis på Hotell Opera CHECK

Ojoj, vilken kväll det blev
Nu, soffan!

Dagen jag trodde jag skulle bli miljonär och en melon talade till mig

Martin har vart på skroten för att platta till bilen,
på vägen hem hittar han en mobil med en spricka i displayen men för övrigt fungerar den.
Martin överväger att ha den som "jobbmobil" men ärliga som vi är finner vi nummret till "Mamma" i telefonboken och slänger iväg ett sms om att vi funnit en mobilen och att den kan hämtas hos oss

Senare strosar vi runt på Coop, ja står och ser på en hög med kiwi när plötsligt melonerna som ligger två meter bort börjar hoppa runt, melon nummer 1 hoppar över till äpplena, melon nummer 2 hoppar neråt och stöter till melon nummer 3 som tar ett stort hopp rätt ner i våran korg som står snett under melonerna och en vis mann kommer fram och säger "Det är nog meningen du ska ha den där" Sagt och gjort...

Efter handlingen tog jag en promenix och fick sms ifrån "mobilmamman", eftersom att det va spricka i displayen och sim kortet redan va spärrat så kunde vi kasta den.

Så i löpet av en timme hade en melon bestämt sig för att följa med mig hem och vi fick behålla telefonen.
"Idag måste va dagen ja ska bli miljonär tänkte jag"
Svängde in till macken men de hade inga lotter, traksade vidare till en annan  lite butik i närheten, den va stängd. Fick bli ICA som ligger runt hörnet. Skulle ha 4 fyra lotter, men mannen i kassan hade bara 1, fick gå till damen i "tippkassan" fick fyra lotter men hon tog inte kort så fick gå tillbaka för att betala i föregående kassa. Var såklart tvungen att köpa den ensamma lotten han hade kvar också. Och kände att de måste va den som har miljonvinsten.

Gick hem, skrapade och insåg att detta inte var dagen jag skulle bli miljonär, men melonen var god''






Vaknar upp och inser att det är Fredag





Eller som jag brukar säga, ingen Martin, ingen kos

Corebar

Efter 3 vcekor lång förkylning känner jag mig nu frisk,
äntligen kan jag plocka fram gymkortet igen
och ikväll blidet corebare,
min nya träningsfavortit


Tvääätt

Våran tvättmaskin har varit sönder i ett par veckor.
Det hände en kväll när jag proppad den full till max
och tvärr råkat klämma en tröja i luckan.
När jag kom in på badet möttes jag av en mindre damm
och av att gummit runt luckan ryckts sönder
Men idag kom en mann och lagade den,
så nu tvättar jag för fullt.
Hinner inte skriva, måste fortsätta komma på fyndiga ställe natt hänga kommande tvätt på...

Så var det avgjort....

Haft en myskväll med girlsen.
Taco, spel,skratt och melodifestival


Ullared


Nu är en ny Ullaredresa bokad, i Maj bär det av. Jag, Vickan, C1, Madde och Emma. På vägen dit möter vi upp Frida och slutligen Lina.  Shoppa, bo i husvagn, stå i kö, trängas, grilla och massa myys.


Topp 5, Ullaredsfynd

Självklart har jag fått allt till ett mycket bra Ullaredspris



Gekås Ullared besöktes 2008 av närmare fyra miljoner kunder. 

Det senaste försäljningsrekordet på Gekås Ullared sattes den fredagen den 30 oktober 2009 med en dagsförsäljning på 22,2 miljoner kronor!

Det senaste besöksrekordet slogs måndagen den 23 juli 2007 då 26 200 kunder besökte Gekås Ullared. Det betyder 1 500 fler kunder än den gamla rekorddagen från 2005!

Gekås Ullared har Sveriges tredje största parkeringsplats med 2500 avgiftsfria parkeringsplatser, varav 460 av dem finns i det nya P-huset. 

Varuhusets affärsyta är idag 18 568 m2, vilket motsvarar fyra fotbollsplaner. 
Byggnadens totala yta inklusive lager och extrautrymmen är dock 51 283 m2. Plus att vi har ytterligare 23 369 m2 yta på vårt lager i Sönneräng.

Utanför varuhuset har vi 5 000 kundvagnar att låna ut. Och 4000 kundkorgar finns att tillgå.

Dessutom säljer de varje år ca 100 miljoner bullformar, 12 miljoner bakplåtspapper, 1 miljon flaskor schampo, 12 miljoner sockar, 2.000 ton godis varav 325 396 påsar Ahlgrens bilar. Dessutom går det åt mellan 4000 och 6000 chokladbollar per vecka (!) i varuhusets två fik.

Sammanlagt lämnar 25 000 gula Gekåskassar i plast vårt varuhus - varje dag.

Det kommer en lastbil med varor till oss var 10:e minut. Utan påfyllning skulle våra kunder, under högsäsong, tömma hela varuhuset på mindre än två dygn.

 


Sist men inte minst, Hallen (minst ær toan)


Hallens gula færg trollade vi bort genom att tæcka den med en hærlig grå færg




Taaadaaaaaa



Till vænster, bilder fotade av min syster Gabriella


Dagens undersökning

Stapeldiagram
Mellan varje röd punkt är det 50 dagar

Stapel 1: Hur många dagar jag och C1 känt varann
Stapel 2: Hur många av dessa dagar vi setts
Stapel 3: Hur många dagar vi setts på MSN
Stapel 4: Hur många dagar vi bott tillsammans
Stapel 5: Hur många fester vi varit på tillsammans
Stapel 6: Hemlig
Stapel 7 (Den som inte syns): Hur många gånger vi varit osams


Andra saker man kan göra när man är sjuk och redan gått igenom hela tv tablån, alla filmer och halva internet

-Spela små gratisspel på internet emot andra nötter som också är sjuka eller inte har nåt bättre för sig.
-Kolla genom alla bilder på sig själv på Facebook. Sen kan man gå igenom alla sina kontakters bilder
-Skicka anonyma brev med hjälp av bokstäver man klippt ut från tidningar och klistrat på papper. Behöver inte nödvändigtvis va hotbrev, men det är bra om bokstäverna bildar ord.
-Kolla på massa serier på www.ch131.com
-Hitta på en egen patinas, känna hur fantasi och kreativiteten flödar
-Och den bästa tidsfördriven av dem alla. MSN, Skriv till allt och alla som är inloggade. HELA TIDEN. Då känns det snart som du träffat massa människor fast du i själva verket inte lämnat lägenheten på flera dagar


Den mystiska katten

Nær jag var yngre och fortforande bodde hemma,
hemma hos mamma och pappa i det røda huset mitt i skogen.
Då kom det en dag en katt till oss, en hankatt som antagligen rymt hemmifrån før hitta sig en honkatt.
Katten blev kvarhos oss och vi børjade ge den mat och ta hand om den.
Det var en katt med persornlighet, nær någon i familjen var ute och gick føljde han alltid med och han var vældigt kelen av sig.

MEN en dag var han borta, flera dagar gick och vi såg han inte. Tills en dag då jag satt och kollade på lokala nyheterna.
De hade ett repotag ifrån ett naturreservat några kilometer från oss och repotaget avslutas med en bild av en katt som går på en æng. "Våran" katt

Vi åkte genst dit och han verkade glad øver att se oss, vi tøg hem honom igen och han bodde hos oss ett par månader till. Tills en dag då han æn en gång va klar før nya ævertyr och gav sig ivæg igen...



När mannen rymmer hemifrån

Efter en nästintill sömnlös natt och ständig värk är jag lättirriterad, sur och arg... alltså inte lätt att ha och göra med. Martin anad oro så fort han kom hem från jobbet och gjorde allt för att hålla mitt humör på en balanserad nivå men tillslut orkade han inte mer och tog sin chans

Martin -Det är gokart ikväll, jag sa att ja inte skulle vara med men kanske ska åka dit en liten sväng
Carro -Okeej, gör de du...

Martin tar genast upp telefonen "Jag hänger med ikväll, vi ses hos mig om 20 min, jag kör" Sen sprang han ner till källaren och letade reda på gokart dressen, drog på sig kläderna. Gav mig en puss i farten och sprang ut.

En sväng förvandlades alltså till en helkväll på gokart banan.
Tror han behövde ett miljöombyte... =)

bihåslnflamation?!

Började med att jag mådde lite dåligt, ignorerade det tills jag fick feber.
Blev liggande en vecka, piggnade till och fick energin tillbaka men förkylningen ville inte släppa.
En täppt veck senare har det nu börjat verka i tandkött, gom och uppåt.
De i min omgivning pratar om bihålsinflamation...

Som jag hoppats på varje dag i 2,5 vecka nu..."Det går över tills imon"

Vardagsrummet... från rött till vitt


Tur att vi fick hjälp av C1, annars hade vi aldrig hunnit klart till inflyttningsdatumet

Tänk vad lite färg kan göra skillnad



Kommer bli fint när de nya fönsterna på plats med vita fönsterkarmar, hade önskat lite tavlor men har fortforande inte hitta några som passar. Tips?  Till sommaren ska golvet bytas ut till ett ljusare träslag...

 

,


Hermods

Studietips, för dig som vill läsa upp betyg eller läsa nya ämnen men inte är skriven i Sverige....

Hermods

En kurs kostar lite över 1000 lappen + böcker
Du ser själv till att få tag i det studiematerial du behöver sen sköts allt via internet.
Du får en studieplan och information om vad du ska läsa,
Under kursens gång genomför du några test och efter varje test gör du en skriftlig inlämningsuppgift som du skickar till din lärare. Inom två dagar får du tillbaka den rättat och med kommentarer till eventuella fel.
När du genomfört alla delprov så hålls en muntlig slutexamen med headset och webcam där du pratar direkt med din lärare.
Efter det sätts betyg, baserat på tidigare inlämningsuppgifter och på den muntliga delen.


WWW.HERMODS.SE

Och nu till sovrummet

Dagens rum är, Sovrummet
Här nöjde vi oss med de beigea, lite tråkiga tapeterna som var och dolde dem bakom ett par stora garderober




Till höger, en reseplanerare vi gjort helt själva



Älskar våra nya garderober....






De har krokar för halsband, fack för skärp, massa skoplats och massa förvaringsplats....
Bygg ihop din egen garderob på IKEA  homeplaner, finns att ladda ner på www.ikea.se (www.ikea.no)

Den stora köksrenoveringen

Köket var inte helt som vi ville ha det, det enda som var bytt sedan 50 talet var fläkten.

 

Så ut med det gamla




Och in med det nya









Det blåa köket blev till ett vitt högglans IKEA kök,
de gula väggarna blev vita
och kaklet rött för att få in lite färg



Vitvaror får du lätt ett par tusenlappar billigare om du köper på andra hands sortering, felet är oftast att kartongen blivit skadad eller nåt lite märke som på ett obetydligt ställe. Garantin gäller som vanligt men du har ingen ångerätt.

 

Nere till vänster ser ni en smart kom ihåg tavla från IKEA, pappersklammer ingår men ej pennor.

 

Kranen är också från IKEA, lite roligare än den "vanliga" sorten...

 

Diskmedelsbehållare från Gekås


sommaren med göran









Dags för lägenhetspresentation


Ni som hängt med i bloggen en stund vet att vi för ett par månader sen investerade i en lägenhet i Lilleström, Norge. Efter lite renovering och fix är den nu fullt beboelig och det är dags för en lägenhetspresenantation med för och efter bilder

Vi börjar med badet

Va nytt och fint vid inflyttningen



Radio från Gegås, finns i flera olika färger. Fina tvättmedelsburkar, praktiska och fina Medicinskåp från Clas Ohlson


Martin och den mystiska cykeltjuven, sista delen

Som sagt Martin cyklar glatt vidare på en cykel som inte vore i våra ägo om den inte från början var snodd... bli inte arga nu, vi har en förklaring...

Cykeln hängde i åratal i en källare hos en vi känner, den var inte i skick att brukas. Så en dag tog våran vän den och gav den till Martin som ordnade till den så att den blev cykelbruklig. Det var en vit stöld


Martin och den mystiska cykeltjuven, del 3

Återblick; Martin upptäcker en tidig morgon att hans cykel som har stått vid stationen över helgen är borta, kvar finns bara låset. Några timmar senare när Martin passerar brottsplatsen ser han SIN cykel, nästan precis där den försvann. Men ett annat lås sitter nu på den. Martin tar sitt lås och sätter på cykeln, åker sedan hem en stund för att senare återkomma och kolla till sin den...

När Martin kommer till stationen finner han sin cykel, tjuven har tagit bort sitt lås och cykeln är nu i Martins ägo igen.
Martin kan glatt cykla vidare och den mystiska cykeltjuven sitter förhoppningsvis och skäms någonstans

 

Följdfråga;

Hur har Martin fått cykeln??

1, Ärvt den

x, Snott den

2, köpt den

 


ikkepedia, när du är för smart för wikipedia

Ikkepedia "det inneholdslöse leksikonet som alle kan redigere"

Läs och le

www.ikkepedia.no

Martin och den mystiska cykeltjuven, del 2

Hade det varit sommar hade svaret varit 2, då hade jag garanterat suttit och väntat på tjyven. Men nu är det vinter så svaret är x

Martin tog sitt lås som han på morgonen hittat slängt på backen och satte på cykeln. Gick hem för att äta och slappa lite... Senare på kvällen återvände han till cykeln....

Vilken fortsättning tror ni är sann??


1, Tjyven hade tagit bort sitt lås och bara Martins lås satt kvar

x, Martin ser någon stå vid cykeln när han kommer dit, så han springer fram.. Pers hävdar ha fått cyklen av en kompis och vill inte ge den ifrån sig ifrån sig. När Martin hotar med polisanmälning ändrar han sig dock

2, cykeln va borta, Martin hittade sitt lås på backen för andra gången, AVKNIPSAT

Kallt!!


Jag längtar eter de nya fönsterna som kommer runt påsk
Just nu så släpper ett fönster in mer kyla än var ett av våra element ger ut i värme
Vi har fyra fönster och två element...

När det var som värst såg det ut såhär;





Ja, det är is
På insidan

Martin och den mystiska cykeltjuven

Martins cykel (dammodell äldre) blev i Fredags kvar på stationen och har stått där över helgen,
när han i morse skulle kolla till cykeln innan han gick på tåget var den BORTA, STULEN
Kvar låg dock hans lås som han tydligen slarvat med i fredags, det var nämligen helt

Några timmar senare....

Martin stiger av tåget efter en arbetsdag, tittar till mot cykelparkering och får se sin cykel, några meter från där han parkerat den. Allt stämmer....

-Röd monark
-Sadeln är sönder
-Originallåset är sönder och tejpat med vit tejp, tejp som Martin satt dit
-Dynamon är lagad med röda skarvhylsor som också Martin satt dit

Bara ett fel, det sitter ett annat lås om däcket
Någon har alltså stulit den för att sedan använda den till brottsplatsen

Så, var tror ni Martin gör;

1, Ringer polisen och frågar vad han ska göra. De uppmanar han till att anmäla brottet, han har dock ingen rätt att ta tillbaka cykeln på en gång.
x, Sätter på sitt egna lås på cykeln och hoppas på att tjuven tar bort sitt
2, Gick hem och ordnade en termos kaffe och satte sig sedan vid stationen för att vänta på att den skyldiga (har suttit där i 45 min nu)



Vaknade med ljudet av...

Vaknade till ljudet av Lars Winnerbäck i mitt huvud



RSS 2.0